AmcsiTrip

Amerikai utamat és élményeimet szándékozom megosztani. Ha nem is lesz olyan érdekes mint a blog címét ihlető film, akiknek szánom, remélem örömmel olvassák :) A cím nem az én ötletem, egy emlékezetes beszélgetés során hangzott el Valaki szájából :D, gyorsan elloptam tehát, remélem nincs harag.

Friss topikok

  • Katona Kitti: @AmcsiTrip: Jellemző.....bezzeg nekünk mindent tudni kell róluk. Mutasd meg neki, hogy ki volt Fe... (2011.10.17. 08:11) Első nap az iskolában :D
  • AmcsiTrip: Szia! Igen, igen, élünk és virulunk, csak sok volt a házink és tanulni valónk. De sokak által le l... (2011.09.12. 08:03) Képek innen-onnan
  • Le Big Mac: Szép szoba! "Több mint 3 hónapig" fogsz ott lakni:D (2011.08.27. 23:58) Szobánk :)
  • Katona Kitti: Órarend?? (2011.08.24. 11:58) Kalandpark és órarend
  • AmcsiTrip: Kedves rokon! Sajnos fogalmam sincs hogy ki vagy ennyi alapján :D De nagyon örülök, Te vagy az els... (2011.08.20. 05:34) Gyors helyzetjenetés

Címkék

Eltűnésem...

2011.09.12. 08:00 | AmcsiTrip | Szólj hozzá!

Eltűnésem fő oka az, hogy komolyan megkezdődött a tanév. Nem ám bejárunk órára ha kedvünk van, hanem bejárunk órára, megcsináljuk a temérdek házit és tesztet írunk, mindezt persze angolul.

Remélem jövőhéttől kicsit hatékonyabban tudom beosztani az időmet, mert már kezdem látni a napirendet, ami igencsak megkönnyítené végre a szervezést.

Tanóráim nagy harcok és otthoni közbenjárás után véglegessé váltak. Öt tárgyam van: Fejlődés lélektan, Pszichótöri (ami inkább filozófia a nagy görög-római, középkor, reneszánsz gondolkodókkal), Módszertan (ami a módszertan és a matalapok, illetve a statisztika kedves kis keverékének tűnik leginkább), Terrorizmus pszichó (amin nem tudjuk még pontosan mit fogunk csinálni, egy nagyon unalmas csupa csupa elméleti felvetéssel és kísérlettel kezdődő könyv van feladva, bár akit érdekel az elmélet és ez a téma, annak nagyon hasznos) és Dráma (ami a kedvenc órám, mert jó drámákat olvasok és egészen emberi a tanár, és nem az van hogy ülünk és hallgatunk, hanem egészen interaktívra veszi a figurát)
Sok óra nincsen, napi maximum 3, 50 vagy 75 percesek, temérdek itthoni munka még plusszba.

És akkor néhány szó a házi feladatokról, amit előszeretettel írunk péntek és szombat este is, mert mivel nincs hova menni, ahova lehetne is, taxival lehet, így tökéletes hétvégi program :D Pszichológiához némi köze van, cikket elemeztünk, illetve válaszolj a kérdésekre a könyv alapján feladat volt. Önmagában nem lenne nehéz, mert alsós gyerekek is meg tudják keresni a tankönyv megadott (!) oldalán a helyes választ, majd kiírni, de nagyon nagyon sok kérdés volt, amelyekre hosszú választ igyekeztem adni, kiegészítve némi tanult infóval, csak hogy lássák hogy én már tényleg megtanultam kétszer hogy mi az a nemhez kötött öröklődés. Szóval majdnem 5 oldal lett, egyetlen házim, amit szépen feltöltöttünk turnitinre, ami egy plágium kereső, a másoló, Ctrl+C, Ctrl+V megoldást használó diákokat lebuktató program. A feltöltött dolgozatot összehasonlítja az interneten található dolgokkal, és ha túlságosan egyezik, nagy fejmosásnak lennénk kis gazdái. A megoldás, hivatkozni kell, minden idézetet és forrást megjelölni, mert itt nagyon komolyan veszik a szerzői jogokat. Semmi tankönyvfénymásolás, a könyvtárban ki van plakátolva, a néni szúrós szemmel nézi hogy hány oldalt is másolok ki a könyvből.

Első tesztemen is túl vagyok, fogalmam sincs hogyan sikerült, mert ha nem értesz pontosan minden szót, akkor elég nehéz kitalálni a választ, de hát a héten remélem ezekre is fény derül. Amiért fontosak ezek a dolgok, mert a félév végi jegybe beleszámítanak a tesztek, a házik, és a saját kis kutatások is, változó súllyal. Szóval nem kismiska, a határidők nagyon rövidek, más ez a rendszer mint otthon.

Könyvet fénymásolni nem lehet, boltban venni nagyon drága (100USD fölött, ami cirka 20 000 HUF, mindez egy kép nélküli 200 oldalas könyvecskéért. És nem egy könyvre van szükségünk) Szóval internetes rendelés, ami olcsó, de lassú a kiszállítás miatt, tehát még mindig nincs meg minden könyvünk, de úton vannak.

Az árakról néhány szót. Aki azt mondta hogy Amerika olcsó hely, az vagy nem volt még itt, vagy sok pénze volt (amiből küldhet nekem is :D). A repülőjegyeket ügyesen sok sok kutatás után sikerült jó áron megvenni, hazafelé is. A karácsonyi utazási kedv ellenére, nem kerül egy vagyonba, de ezért cserébe 10 órát töltünk majd Brüsszelben a csatlakozást várva, szerintem a várótermi székeken aludva, és csak remélem hogy kényelmesek azok a székek, mert hát reptere válogatja... A koli horribilisan magas, otthoni árakhoz képest ennyi pénzből 5 hónapra családi házat tudnánk bérelni. A menza szintén egy középkategóriás étterem árának felel meg, mondjuk annyit eszünk amennyit bírunk rendszer van. Gondolom azért kalkuláltak ilyen árakkal, mert vagy a kövér amcsikkal, vagy a kétajtós szekrény méretű focistákkal számoltak. És hát jónak nem mondanám, részemről az ehető kategória. Mivel nem ehetek sem pizzát, sem tésztát, sem hamburgert és egyéb szendvicset, sem rántott dolgokat, így elég gyakran salátát eszek és valami hideg husit. Taktika hogy nyitásra kell menni, akkor van minden, meleg aminek melegnek kell lennie, hideg aminek hidegnek kell lennie, és választék is van. Mama töltött káposztája minden nap eszembe jut, és írom karácsonyra a menüt :)

Washingtoni kirándulás volt betervezve, de elkezdett emelkedni az ára, és nem tudok 3 napért 600USD kifizetni, azért meg főleg nem, hogy a politikai és gazdasági izékbe vigyenek, ahova turista egyébként nem mehet be. Tudom hogy van akit ez izgat, de egy múzeum és városnéző túra, majd este nézzük meg a kivilágított Fehér Házat, és keressünk valami bohém helyet, színházat, garázsbandát sokkal inkább tetszene. Szóval lemondok az iskola által szervezett szuperbiztos, nagyonbiztonságos, képviselőt meglátogatós kirándulásról. Már csak azért is, mert ennyiből egy hétig eltengődök Floridában Hálaadáskor. Részleteket még nem mondok, mert nem tudok, csak az ötlet van, még repjegy sincs, lehetséges hogy nem sikerül, amit bánnék, mert november végére már nagyon nagyon fog hiányozni minden és mindenki, és nagyon fogom unni ezt a helyet. Szervezés alatt... :)

Élelmiszerárak magasabbak mint otthon, cukor ára nagyon (fél kiló 300HUF körül). Legalább nem teszek sok cukrot a teámba :D Benzin ára potom pénz, 4 USD sincs egy gallon (800HUF 4,4 liter), benzint viszek haza a bőröndömben :D Autóbérlés nem vészes, de megszívtuk, ugyanis 21 év felett, és jogsival lehet. Na mármost én elmúltam 21, a lányoknak van jogsijuk. Szóval a hétvégi kirándulások a hegyekbe nem fognak sikerülni. És innen üzenem Apának, hogy igen, igaza volt, be kellett volna fejezni a jogsit.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://amcsitrip.blog.hu/api/trackback/id/tr893219908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása